Biografie Janneke Hempel

Mag ik mij even voorstellen?

Mijn naam is Janneke Hempel-van Egmond, geboren op 22 maart 1957 te Oud-Beijerland.  In Oud-Beijerland woon en werk ik.
Al op jonge leeftijd ben ik aan het knutselen, schilderen en ontwerpen gegaan. Bij mijn vader in de schuur was alles aanwezig. Diverse soorten gereedschap en materiaal waar ik mij mee kon uitleven. Eerst met hout, daarna met ijzerdraad. Ook op mijn slaapkamer was het een echte werkplek. Een opleiding tot Binnenhuisarchitect is daar begonnen. Meubels ontwerpen en zelf maken was daar een onderdeel van.  
Klik hier Fotoalbum
Hoewel ik daar werk genoeg in had, was dat toch niet mijn grote liefde. Eerst heb ik onze 5 kinderen opgevoed die de voorrang hadden, wat zijn vruchten heeft afgeworpen. Nu zij allemaal de deur uit zijn en hun weg hebben gevonden ben ik inmiddels als full time conciërge aan het werk en heb ik mijn hobby weer opgepakt. Dit keer in de vorm van digitale bewerking van mijn foto's en schilderijen. Klik hier FotoalbumTechniek

De techniek die ik toepas is een combinatie van schilderen, fotograferen en computerbewerking. Vaak geïnspireerd door de natuur, met name bloemen, ontstaan er verrassende schilderijen.
Primaire kleuren boeien mij het meest.
Ook werk ik in opdracht.